"Akkoord tussen Fedasil en Rode Kruis is een feit"

Door Wouter Raskin op 22 juni 2020

Vlaams Belang insinueerde via sociale media dat er geen asielcentrum komt in Grote-Spouwen. “Er zouden contacten zijn tussen de Ark van Noé en een projectontwikkelaar.” Dat werd al ontkend door mede-eigenaar Jan Noé, nu bevestigt ook Wouter Raskin dat er een akkoord is tussen Fedasil en het Rode Kruis om een asielcentrum op te starten in Grote-Spouwen.

“Er waren inderdaad hardnekkige geruchten in Spouwen dat het asielcentrum er niet zou komen, maar dat is niet waar. Ik heb de formele bevestiging gekregen van Fedasil dat er een akkoord is met het Rode Kruis om een tijdelijk asielcentrum te voorzien in de Ark van Noé”, zegt volksvertegenwoordiger Wouter Raskin (N-VA).

"Valse hoop"

“Dit dossier ligt me aan het hart. Ik blijf het een slechte beslissing vinden om een asielcentrum in te richten op die plek zonder buitenruimte, in een klein dorp en op een moment dat de instroom van vluchtelingen significant daalt. Er is niets mis om met voortschrijdend inzicht zoiets niet langer te organiseren. Anderzijds is het ook niet netjes om de Bilzenaar verkeerde informatie of valse hoop te geven. Er is wel degelijk een akkoord tussen Fedasil en uitbater het Rode Kruis om in Grote-Spouwen een asielcentrum te organiseren.”

Akkoord sinds 20 mei

Dat akkoord is er weliswaar nog maar sinds 20 mei, aldus Raskin. “Ik heb minister Maggie De Block hierover twee keer geïnterpelleerd in de Kamer. Twee keer zei ze dat er een akkoord was, twee keer mocht ik dat akkoord niet inkijken. Een eerste keer bevestigde Fedasil dat er inderdaad geen akkoord was over de uitbating met het Rode Kruis. De tweede keer was er wel een overeenkomst”, aldus Raskin. “Hoewel dit een slecht dossier is, vind ik het toch gevaarlijk dat een partij in een weliswaar moeilijk dossier foute informatie verspreidt. Wat het Vlaams Belang nu doet, is niet eerlijk. Je mag de mensen niet blij maken met een dode mus.”

 

Bron: Het Belang van Limburg © Mediahuis 2020

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is