N-VA onderneemt actie tegen sociale dumping

Door Wouter Raskin op 21 mei 2015, over deze onderwerpen: Economie, Werken, Detachering, Sociale Fraude, Fiscale fraude

De N-VA roept de regering op om werk te maken van de strijd tegen sociale dumping. Buitenlandse arbeidskrachten kunnen een meerwaarde voor onze economie zijn, maar dan moeten we wel neen zeggen tegen oneerlijke concurrentie en het personeel niet aan bodemprijzen laten werken.

Sociale dumping is een probleem dat de landsgrenzen overstijgt en dus zijn oplossingen op Europees niveau nodig. Een aantal zaken kan België echter zelf al doen. De versnippering van de diverse sociale en fiscale inspectiediensten aanpakken bijvoorbeeld. Dat levert tal van voordelen op. Een eengemaakte inspectiedienst kan kennis en middelen gemakkelijker uitwisselen en zo sociale en fiscale fraude sneller detecteren.

“Limburg speelt hierin een voortrekkersrol”, zegt N-VA-Kamerlid Wouter Raskin. “Daar voeren de verschillende inspectiediensten al jarenlang gezamenlijke controles uit.” Dat is niet alleen bijzonder doeltreffend, maar het wordt ook erg gewaardeerd door de Limburgse bedrijven en ondernemingen. Zij worden namelijk maar één keer lastiggevallen door de inspecteurs.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is