Tweede fase renovatie station Hasselt van start in februari

Door Wouter Raskin op 22 januari 2020, over deze onderwerpen: Limburg, NMBS

Tijdens de commissievergadering van 20 januari vroeg Wouter aan minister Bellot hoe het zat met de voortgang van de renovatiewerken aan het station van Hasselt. De eerste fase van die werken, aan de achterzijde van het station, werd intussen afgerond. De tweede en meest ingrijpende fase moest normaal eind 2019 van start gaan. Maar die timing werd niet gehaald. 

Volgens de minister zullen de werkzaamheden in februari aanvangen en tot eind 2024 duren. In die periode zullen de perrons verhoogd worden en zal er aan elk perron een lift en nieuwe roltrap geplaatst worden. Ook komen er nieuwe schuilhuizen, zitbanken, vloerbekleding, signalisatie en verlichting. De onderdoorgang wordt aangepakt met nieuwe verlichting en gevelbekleding. De werken zijn zo ingepland dat de treinreizigers er minimale hinder van zal ondervinden. 

Ter afronding van de werkzaamheden aan de achterzijde van het station (Runkst) zal op korte termijn een lift geïnstalleerd worden. Fietsers zullen ook gebruik kunnen maken van een fietsgootje aan de trap.

Meer weten? Kijk dan hier naar het interview van Wouter in het TVL Nieuws van 21 februari.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is