Wouter Raskin

Wouter wordt geboren als oudste van twee zonen op 4 januari 1972. Hij krijgt de politiek met de paplepel ingegeven in een familie die met zijn oom Evrard Raskin de eerste Limburgse Volksunie-volksvertegenwoordiger (1968-1977) leverde. 

Vlaams én sociaal

Van hun vader zaliger erven beide zonen hun sociale ingesteldheid. Broer Arnoud is tot op heden de bezieler van het Mobiele School/StreetWize-project, waarmee hij niet alleen wereldwijd educatief werk doet in het kader van ontwikkelingssamenwerking, maar ook workshops voor bedrijven organiseert over creatief ondernemerschap.

Wouter studeert aan de sociale hogeschool in Geel en komt daarna terecht in de wereld van de sociale economie. Dat stimuleert hem om later ook de postacademische vorming "management in de sociale economie" te volgen aan de Universiteit Hasselt. Tot hij in 2010 voor de N-VA aan de slag gaat als provinciaal bewegingsverantwoordelijke voor Limburg, werkt Wouter als coördinator van een sociaal economiebedrijf in Sint-Truiden.

Actief in Limburg...

Sinds de verkiezingen van 2010 helpt Wouter de partij in Limburg gestaag uit te bouwen. Mede dankzij de steun en het engagement van talloze militanten slaagt de N-VA erin om in zowat elke gemeente deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Het schitterende resultaat van deze verkiezingen vertaalt zich in een sterke lokale verankering in Limburg.

Ook in zijn eigen Bilzen zijn de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 een groot succes. Boegbeeld Frieda Brepoels verovert de burgemeesterssjerp en vraagt Wouter als voorzitter van de gemeenteraad. Het goede bestuur wordt door de kiezer echter niet beloond. Na de verkiezingen van juni 2019 wordt de N-VA verwezen naar de oppositiebanken.

... en in de Wetstraat

In 2014 staat Wouter als eerste opvolger op de Limburgse Kamerlijst van lijsttrekker Steven Vandeput. Onder diens aanvoering zet de lijst een voortreffelijk verkiezingsresultaat neer. Het Limburgse succes levert Vandeput een ministerpost op in de regering-Michel I. Zijn zitje in het federaal parlement verschuift daardoor naar Wouter.

Zijn inzet en harde werk in de Kamer blijven niet onopgemerkt. Bij de verkiezingen van 26 mei 2019 prijkt Wouter op de tweede plaats achter lijsttrekker Zuhal Demir. Met 14.734 voorkeurstemmen verzekert hij zich van een nieuw mandaat als federaal volksvertegenwoordiger.

Wouter woont in Bilzen. Hij is gehuwd en vader van drie kinderen.